Zweedse..euh, nee.. Dréntse balletjes

zweedse-balletjes.jpg

Boos was hij vanochtend. Hij wilde naar buiten en had honger. Chagarijnig miauwend (eigenlijk meer brommend) liep hij door de kamer. Niet vermoedend dat de dag nog erger kon worden voor hem. Vrijwillig liep hij het reismandje in, zijn staart fier omhoog. Eenmaal in het mandje opgesloten werden zijn pupillen langzaam groter.

Bij de dierenarts mocht hij in een kooi naast een medeslachtoffer. De reismand moest helemaal open, want onze kerel ging er niet vrijwillig uit. Hij kroop achter in de hoek en keek met grote ogen naar ons. ‘Wil je nog even afscheid nemen?’, vroeg de assistente vriendelijk. Klonk cru, hoewel ze dat natuurlijk niet zo bedoelde,  alsof onze kater een spuitje in zijn onderbuik zou krijgen.. Gelukkig is dat niet het geval en  halen we meneer vanmiddag weer gewoon op. 

Zonder zijn Drentse balletjes, dat wel.. ;)

Kus, 

edit 15.30: meneer is weer thuis. helemaal verdoofd. Hij zwalkt van links naar rechts door de kamer met van die waterige oogjes met de binnenoogleden half dicht. We hebben nog geen kik of spin gehoord, maar wel houdt hij zijn staart omhoog. Inmiddels ligt hij op een handdoek op mijn schoot, maar dat ligt volgens mij niet echt comfortabel. Het is een zielig, maar ook lollig gezicht hoor, zo’n dronken kat in huis ;)

Advertenties

12 Reacties

 1. en dan zo’n plaatje erbij zetten…
  ;)
  kus!

 2. Ik zag het plaatje en dacht die is bij Ikea geweest, maar nee hoor de dierearts…
  Arm beest, is tie straks een je-weet-wel kater…
  Kus!

 3. wahahhahaha! och arme buus, geef m een dikke knuffel, straks.

  trouwens, waar blijft je ‘later als ik groot ben’?
  xx

 4. @Miek.. oh ja.. euh — volgt nog ;)

 5. Hmm… vanavond soep mét…? :p
  Fijne Paasdagen!

 6. Ahh…dat is inderdaad wel een beetje zielig.. Hopelijk vergeet ‘ie vandaag snel :)

 7. Hou ‘m goed in de gaten: bij de kater van Su ging het laatst mis met zijn hechtingen toen ie net geholpen was: alles onder het bloed. Gelukkig was ze er net op tijd bij.

 8. Aaaahhh, beterschap hoor Buus! En ja, het is toch stiekum wel gniffelen he? Zo’n slaapdronken dier in huis ;) Enehm, @ Sanneke: Huh? Die van mij hadden helemaal geen hechtingen, alleen Beertje maar da’s ook een meisje :S Of heb ik nu iets verkeerd begrepen?

 9. @San en Annibal

  volgens mij zijn er inderdaad een paar kleine hechtingen bij katers. Ze zijn echter met oplosbaar draad gedaan, waardoor ze vanzelf verdwijnen. ;)
  Vandaag volgen we hem nog op de voet om te voorkomen dat hij ergens afvalt. Morgen heeft hij het rijk alleen in huis. Lekker rustig en dan kan hij hopelijk veel slapen. Arme beest..

 10. ah arm beestje!

  ps: de film was leuk! maar had er wel íets meer van verwacht hoor. xx!

 11. Sneu hoor en om dan zijn balletjes te vergelijken met die van de Ikea, dat zal zijn ego vanaf vandaag ook al geen goed doen.
  Arme kat(er) maar ja .. veilig vrijen hoort erbij he?

 12. Oooohhh, dan snap ik het weer :) Ik heb er waarschijnlijk zelf van gemaakt dat ‘de jongens’ geen hechtingen hadden, omdat ik alleen voor die van Beertje terug moest naar de dierenarts om ze eruit te laten halen (hetgeen overigens totaal overbodig bleek, ze had ze er zelf al uitgevreten :P)..

  En hoe is het vanmorgen met de arme patiënt? ;)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: