Koele kaasschaaf

kaas.jpg

Waar bewaren jullie de kaasschaaf?

Ik leg hem vaak in de koelkast bij de kaas. We hebben geen kaasbak, dus ligt hij er gewoon los in. Hij gaat uiteraard regelmatig in de vaatwasser of wordt gewoon afgewassen, maar niet na elke schaafbeurt.

Als er ik er over nadenk (zoals net toen ik hem opruimde) is het eigenlijk raar om een ‘vies’ ding in de koelkast te zetten, maar in de vaatwasser laten staan, is ook niet echt een optie.

Kus,

Advertenties

26 Reacties

 1. Haha, wat grappig. Wij leggen de kaasschaaf namelijk ook heel vaak in de koelkast bij de kaas en wassen ‘m ook niet na elke schaafbeurt af. Toen Sanneke laatst bij ons was, begreep ik dat zíj dat niet deed (ze was tamelijk verbaasd dat ie in de koelkast lag) en ik begon al te twijfelen of ik de enige was met deze eigenaardige gewoonte. Niet dus! We are partners in crime! :-)

 2. Wat een vreemde plek, nog nooit gehoord dat iemand daar z’n kaasschaaf bewaarde haha!! Bij ons ligt die na elk gebruik weer schoon in de keukenla.

 3. Ik gebruik nimmernooit kaas.. dus ook geen schaaf…
  Kus!

 4. Hmm, wij bewaren de kaasschaaf in de keukenla. Hij wordt niet na elke schaafbeurt afgewassen, maar ligt dan gewoon in een hoekje op het aanrecht (vooral in het weekend). Dan verhuisd hij savonds naar de afwasmachine. Mocht ie de volgende dag nog niet schoon zijn, dan pakken we gewoon een nieuwe. Ik geloof dat we 3 kaasschaven hebben, het voordeel van het samenvoegen van huishoudens.

 5. Even onder de hete kraan en schoon in de la, dat is toch het meest hygiënische.

 6. Wij bewaren hem gewoon in het laatje. Als hij al door een van mijn huisgenoten gebruikt is, was ik hem af voordat ik hem gebruik.
  De laatste tijd ligt hij regelmatig vies in het laatje, je moet er namelijk best op boenen als je de kaas er af wilt krijgen (ja, ik heb er over nagedacht!).

  We moeten een nieuwe, want het houten handvat heeft losgelaten. We hebben er nog een en ik heb er zelf ook een, maar dat zijn geen goede. Het luistert nauw bij kaasschaven!

 7. Eh, gewoon in de bestek-la?? (was het eerste wat ik dacht)
  Wij hebben er twee, de ene schaaft dikkere plakken dan de ander, net waar je zin in hebt. Hij gaat wél iedere x de vaatwasser in na gebruik.

 8. ha, zelfde als nien. tót het punt van nieuwe pakken, want wij hebben er gewoon één.

  mooooooie lay out! xx

 9. Zeker een mooie, ik koop gewoon gesneden kaas.

  Groetjes Chantal.

 10. Leuk je reacties op mn site! Maar hoe kwam je er zo terecht?
  En idd bekenden zijn nog vreemder.
  Als antwoord op je vraag: gewoon bij het bestek in de la.

 11. @ Mignon: via de site van chantal ;)

 12. Haha, bij jou thuis zou ik dus ook flink moeten zoeken! Wij hebben er 2. Als de een vies in de vaatwasser ligt, ligt de andere al weer klaar in de bestekla. Als ze tegelijk vies zijn, was ik er snel even eentje af. Met een tijdens een eerdere maaltijd al vies geworden schaaf schaven is geen optie hier.

 13. Net als bij veel anderen, in de keukenla bij alle afwijkende messen (niet de besteklade dus).
  En afgewassen na iedere keer te hebben gebruikt.
  Maar ach, doe je dat een keer niet is er ook geen m/v overboord.

  Tegenvraagje: wat voor kaas (niet de speciale kaasjes, maar jong, belegen, oud) licht er in jouw koelkast :p?
  Wij vinden de wat oude(re) Beemsterkaas errug lekker!

 14. @ Eric: wisselt enorm. Komijn, belegen, Oud of soms zelfs extra oud (brokkelkaas). Eigenlijk alleen nooit Jonge kaas (tenzij geraspt voor over een ovengerecht of zo).
  Mijn favo: Old Amsterdam en Prima Donna

 15. Ook hier gewoon in de bestekla. Met een reserve, voor als de eerste vies is. Dus. Je bent wel duidelijk in de minderheid! Al vind ik het nog niet zo´n beister gek idee hoor, in de koelkast.

 16. In de bestekla. En na gebruik in de afwasmachine. En als we ‘m dan nog eens nodig hebben en de machine heeft nog niet gewassen, dan vis ik ‘m er gewoon weer uit. Ook al liggen er nog 2 in de la, ik heb gewoon 1 favoriet! Wij eten jonge kaas, heerlijk! Een kilo per twee weken gaat gewoon op!!! Lief A. kwam laatst helemaal flabbergasted terug van de kaasboer. “Die vent zei: kilo jong, zeker? Ze herkennen me gewoon al. Jij moet maar gaan hoor, volgende week…”

 17. * Kijkt verbaas rond, alweer anders … *

  2 kaasschaven in de la …. worden niet gebruikt, gewoon mishandelen die kaas … en omdat lief geen kaas lust eet ik meestal plakjes (v d kaasboer) of old amsterdam, die is niet te snijden

  * lekkere grote lettertjes hier …*

 18. Haha, wat een geweldig onderwerp. Die van ons ligt vaak op de houten snijplank op het aanrecht totdat de vaatwasser aan gaat. (meestal eens in de 2 dagen). Vanuit de vaatwasser de bestekla in, maar daar ligt ie dus nooit zo lang, want ja elke dag is kaasdag, heerluk!

 19. net alsof ik een bril met driedubbele glazen heb opgezet. geen kaasschaaf voor mij. slechts een listige muizenval.

 20. als je een kaasschaaf niet elke keer afwast schaaft ‘i’ beter door het vetlaagje dat zich dan vormt. Kaasbak kopen, kaas en kaasschaaf samen erin, heeft de rest van de koelkast er geen last van.
  Zuivel en vlees zouden sowieso niet in een koelkast mogen trouwens, niet alleen van de Torah, maar ook van de Keuringsdienst van waren…
  Waarom? Omdat die twee een andere bacterie huishouding hebben, zo stikt kaas altijd van de bacteriën omdat die nu eenmaal nodig zijn om kaas te maken…

  Ja ja… de kleine dingen in het leven gaan gelukkig niet weegs zonder eigen verhaal.

 21. Ha, het eerste wat ik kocht toen ik wist dat ik op mezelf gaan wonen was een kaasschaaf, een veel te dure.
  Nu heb ik er 2, een dure kaasschaaf die voor geen meter werkt en een goedkope van de ikea die ideaal is!

  Ik gebruik m meestal maar 1 x maar mocht het voor de afwastijd voorkomen dat ik hem nodig heb dan was ik hem even snel af.

 22. Ik heb eigenlijk geen mening over kaas schaven. Wel over dat leuke grasrandje boven aan je log. Erg cool.

 23. mijn kaasschaaf ligt in de bak bij de kaas……. als die daar niet ligt dan weet ik dat de huishoudster alles weer heeft afgewassen en ligt het in de la.
  Dat vind ik lastig :)

  maar ja, ik ben dan ook dagelijks aan de kaas

 24. Ik geloof, dat ik hier iets lees, dat mij heel bekend voor komt. Maar wij hebben een jonge-kaasschaaf, dus minder bacteriën :)

 25. Old Amsterdam lijkt erg op oude Beemster.
  Proeven dus!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: