Dag buurman!

buurman.jpg

Vanochtend uitgeslapen in plaats van fietsen in de sportschool. Nog half slapend wandel ik door het huis en kijk naar buiten. Het lijkt wel of ze aan het verhuizen zijn hiernaast?! Huh??

Wij hebben niet veel contact met de buren. Met de directe buren eigenlijk nog het minst.. Het huis naast ons stond al te koop toen wij ons huis kochten en heeft lang leeg gestaan. Er kwamen nieuwe mensen in die we netjes een kerstkaartje stuurde en kregen er eentje terug. Vorige week sprak ik nog kort met de buurman over koetjes en kalfjes (het was niet zo’n prater). De buurvrouw zwaaide altijd vriendelijk, maar hun drie jonge dochters waren wat afstandelijk.

Van de week stond er al een keer een aanhangwagen van ‘Het Goed’ (kringloopwinkel), maar we hadden niet in de gaten dat de buren dus echt vertrokken. Ze woonden er amper een jaar, hadden notabene van alles verbouwd. En nu: zijn ze vertrokken naar Suriname.. en verhuren ze dus hun huis aan onze nieuwe buren die er vandaag intrekken.

Da’s toch raar? Dat je vorige week nog met zo’n man staat te praten en dat die niks zegt? Dat ze het niet even komen melden of een briefje neerhangen? Ook als je niet zulke ‘close’ buren bent?

Kus,

Advertenties

15 Reacties

 1. Wat mij betreft is een verre vriend beter als een goede buur.
  Heb niet zoveel met buren.

 2. Ik heb dat ook ooit gedaan… op eens ging ik verhuizen en niemand in de buurt wist dat. Ik had ook niks met die buurt.

 3. Typisch. Nou ja, als je toch nooit met je buren spreekt misschien niet, maar als je net vorige week nog met die man hebt staan praten wel. Ik hoop dat er nu mensen intrekken waar je ook een beetje plezier van hebt.

 4. ja, da’s inderdaad vreemd. Helemaal als je een week daarvoor nog met elkaar staat te praten…..

 5. Zulke mensen kun je maar beter kwijt zijn, hoop dat jullie hele leuke nieuwe buren krijgen!

 6. Wel apart ja, bij mijn ouders is het echt zo’n ‘buurtje’ dus iedereen is altijd goed op de hoogte enzo. Ik woon zelf in de binnenstad en daar ben ik nog niet verder gekomen dan een ‘hoi’ en een praatje met de meneer van de (ranzige pornodvds)winkel naast ons omdat ik mezelf had buiten gesloten maar dan moet ik heel hard niet aan zijn verkoopwaar denken anders ga ik smerige gezichten trekken hehe..

 7. Mmm.. ik woon in de stad. En in al die jaren dat ik in deze straat woon heb ik de buren alleen maar gegroet. Ze weten dus ook niet dat ik ga verhuizen. Dat merken ze vanzelf denk ik maar.

 8. Ach wat is raar? Als je close was geweest dan had je het vast allemaal geweten. Zoals je al zei, je praatte met hem over koetjes en kalfjes. Volgens mij is dat zo’n gesprek, dat net zo goed ook niet plaats had kunnen vinden. Ik zou me er niet druk om maken, als ik jou was.

 9. Ik vidn het toch jammer voor beiden. Nou ben ik zelf geen burenplatloper maar af en toe een babbeltje over de schutting of zomaar ‘een bakkie’ is toch wel aangenaam. Het geeft iets ‘vertrouwds’ en zelfs alleen een babbeltje over koetjes en kalfjes is voor mijn beleving ook meteen de aanleiding om te vertellen dat ik ga verhuizen.
  Ik vind het ook vreemd … Als je nieuwe buren arriveren, gewoon een bak koffie aanbieden, soms moet er gewoon één de eerste zijn (en soms ook meteen de laatste :-))

 10. Ik vind het ook maar raar. Ik had zoiets vroeger altijd ook op feestjes. Sta je leuk te dansen met mensen, een uurtje later kijk je nog eens en opeens zijn ze vertrokken. Zonder gedag te zeggen. Ik snap dat nooit zo goed van mensen. Hoe klein of dun de band ook is, als ik een contact heb, koester ik dat. Of dat nou buren zijn, een vriendschap is of een vaag oogcontact op een feestje. Mensen zijn maar maf…

 11. IDD, beetje vreemd. Vooral als je in een dorp of kleine stad woont. ‘k Hoop dat je er leuke buren voor terugkrijgt!

 12. Ja dat is raar. Maar ja wat voor de een raar is, is voor een ander heel gewoon…

 13. Vandaag mocht Jip nog naar een dvd van Buurman en Buurman kijken. Hij lag echt vreselijk in een deuk om de buurmannen die samen een sleutel uit een put proberen te krijgen ‘Wat een gekkies zijn het toch!’ hikte ie. En zo is het sommige buren zijn gewoon gekkies. En jullie nieuwe buren? Heb je ze al gezien?

 14. Ik zou dat denk ik niet eens kúnnen om zoiets niet te vertellen, dat is toch wel iets dat ook invloed heeft op mijn buren? Ik zou er niet voor aanbellen, maar als je iemand tegenkomt kun je het best even zeggen, vind ik. Wij hebben nu een goed contact met onze buren, omdat we al onze buren op de koffie hebben uitgenodigd toen we hier kwamen wonen. We wonen sowieso op een portiek en ik heb het idee dat je elkaar daardoor ook sneller tegenkomt en een babbeltje maakt. Niet dat we elkaar de deur platlopen, maar ik vind het fijn te weten dat we bijv. om hulp kunnen vragen als er iets zou zijn..

  Morgen gaan we toevallig bij onze turkse buren op de koffie, leuk!

 15. Sluit me helemaal aan bij de reactie van annibal.

  Hoop dat jullie nu iets leuker buren krijgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: