Ach gossie

dierenarts.gif

Onze rode kater Buus was vorige week al een keer ‘wat sloom en moe’, maar er leek verder niets aan de hand. Gisteravond was zijn bil/staart echter erg dik en overduidelijk pijnlijk. Hij voelde zich duidelijk niet lekker. Wel wilde hij naar buiten, maar dat mocht niet van ons. Katten die zich beroerd voelen kruipen namelijk weg om alleen te zijn en dan kun ze niet in de gaten houden.

Vanochtend was het meteen duidelijk dat het niet goed ging met hem. Hij had ogen als schoteltjes en duidelijk pijn. Ook bleef hij maar ‘wassen’ bij zijn staart en lag er een beetje bloed op het laminaat. Meteen de dierenarts even gebeld en daar konden we langs komen.

.

Het bleek een abces dat nu open was gegaan. Grote wond, ook onder de huis (grootte van een groot ei) dat schoongemaakt moest worden. Die arme kat gilde het werkelijk uit van pijn en kromp bij elke beweging van de arts in elkaar. Hij had koorts en kreeg zalf en een antibioticakuur.

.

De oorzaak is waarschijnlijk een vechtpartij geweest met een andere kat of misschien een hond. Suffe kat.

.

Eenmaal thuis mocht hij van ons niet in de kamer (vanwege de bank), maar kon hij lekker bij mij op het kantoorjte liggen. Je ziet hem nu opknappen – gelukkig maar. Hij heeft zelfs al meegesmikkeld van een bitterkoekje!

.

Nou, voorlopig moet deze jongeman maar even binnenblijven en herstellen ;)

.

Kus,

Advertenties

16 Reacties

 1. Ahgos, arme poek.. Fijn dat hij er ook meteen weer van opknapt, dan hoef je je ook meteen wat minder zorgen te maken. Fijn ook dan, dat je nu kantoor aan huis hebt :) Kun je Buus stukken beter in de gaten houden :)

 2. Achgossie arme Buus!!
  Hopelijk voelt tie zicht snel weer beter…

 3. ahhhhh, wat zielug … ben benieuwd hoe “die andere kat/hond” er aan toe is… hij heeft toch zeker ook wel tikken uitgedeeld he?!?

  Anita

 4. He, getsie… zowel het abces als bitterkoekjes… maar als de je katertje er blij van wordt!

 5. He, hetlukt om te reageren als ik mijn website niet invul?!

 6. Hey Bart! Je bent er :)
  HEeft wordpress nu ook al een hekel aan BNN? Gelukkig sta je bij de links – hoef je je website niet in te vullen..

 7. Maar goed dat je gisteren thuis gebleven was dan! Arme Buus…Pixie heeft ooit precies hetzelfde gehad. Hadden we medelijden met onze andere kat, omdat die een pijnlijk pootje had, bleek dat te komen omdat ie z’n nagel in Pixie had geplant (letterlijk, want die nagel bleek dus nog in Pix’s bil te zitten, ik word nog naar als ik er aan denk). Daarna is de andere kat het huis uit gezet, we hadden genoeg van z’n geterroriseer. Pix was gelukkig snel weer beter en Buus vast ook!

 8. Die arme kat mag ook niks ..niet eens op de bank ..tsssssssssssssssssssj. Ter compensatie minimaal een pak bitterkoekjes en weer naar de dierenarts. Zeg maar tgen het beest dat het buiten hoost, hij mist niks!

 9. ahh beterschapjes :)

 10. Getver de getver… Ik heb wel eens gezien op tv dat ze zo’n abces openprikten en leegdrukten. Yuk! Dan zeur je niet meer over een puistje (hoewel… die krengen hebben mij op het moment aardig te pakken…).

 11. sterkte met de kat, madame. nog even terugkomen op de ultieme kerstplaat… lees dit stukje nog even. gaat over een zwerver & een songrefrein. een nummer dat dwars door je ziel snijdt. te mooi…
  link staat hier: http://weblogs.bnn.nl/gieling/20051224

 12. ik word er gek van. m’n reacties komen er hier zelden tot nooit door

 13. wilde je sterkte wensen met kat, maar ook ff terugkomen op de ultieme kerstsong. lees dit waargebeurde verhaal over de zwerver en zijn songrefrein. ik beschreef het hier: http://weblogs.bnn.nl/gieling/20051224

 14. Wat naar voor Buus, hoop dat ie snel beter is.

  Mijn siameesjes moeten ook even naar de dierendokter. De een is opeens heen dun en de ander heel dik, heel apart. X

 15. @ gieling: en deze dan weer wel ;)
  De reactie van BART schijnen alleen door te komen als hij niet zijn website erbij vermeld. Kan dat bij jou ook de oorzaak zijn?

 16. Ik heb dus hetzelfde als BART en gieling.
  Maar idd (dankzijn Kelly die me tipte) kan ik nu zonder website wel reageren eindelijk yeah!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: